Mannen met haar op


De gemiddelde Belg – IQ 75 – zie ik al denken: mannen met haar op hun tanden, of: iets doordachter – IQ 86,5 bij hertesting daags nadien – mannen met haar op hun kruin. Maar niets daarvan, waarde lezers en lezeressen, want vandaag wil ik het over een veel zeldzamer fenomeen hebben dat helaas de laatste decennia en vooral maanden steeds meer de kop opsteekt: MANNEN MET HAAR OP HUN VROUW. Ok: deze creaturen der vrouwelijke kunne HOREN nu eenmaal op welbepaalde lichaamsdelen haar te hebben: op hun soms o zo vlezige lippen – omdat ze zich daar zo voor schamen – in hun reet, en op hun hoofd. Tot daar aan toe. Erger wordt het evenwel als vrouwen en zelfs jonge meisjes haar beginnen te vertonen op hun bovenste lippen – waarvoor ze zich dan ook schamen, en waardoor de betekenis van het woord schaamlippen wel erg dubbel wordt - , onder hun oksels – bwah, dat doet mij altijd denken aan de beerput van nonkel Lowie waar de vliegen zo graag rond zwermden – tussen hun tenen of op hun rug. Niets zo erg als foef-elen met een vrouw om dan plots vast te stellen dat ze haar op haar rug heeft. Vraag het maar aan Guy Verhofstadt, die kan het weten: sindsdien krijgt hij zijn tanden en benen niet meer tegen elkaar. Ge zoudt voor minder premier worden !

Nu zou ik de mannen die dit fenomeen onlangs ook hebben ontdekt bij hun trouwe en dus saaie of ontrouwe echtgenote, hun minnares, hun secretaresse, hun buurvrouw of hun schoonmoeder toch even een hart onder de riem willen steken met deze column. Want wat ontdekte ik onlangs in de dierenspeciaalzaak VERSTREKEN – even in drukletters plaatsen, want deze handelaar is zo goed om bij elke eerste uitgave van mijn nieuwste boek de onverkochte stock volledig op te kopen waarna hij deze literaire overbodige producten in zijn verhakselaar versnippert en deze snippers daarna aan zijn kiekens voedert in de hoop dat ze daarop een ei zouden leggen; tot dusver moest hij helaas vaststellen dat ze veelal als kiekens zonder kop verderliepen, wat ook mede veroorzaakt wordt door zijn waanzinnige buurman die onlangs uit de psychiatrie –zij het voortijdig – ontslaan is en die een onbegrijpelijke kippenhater is; naar het schijnt komt dit omdat hij niet langer het huis kon houden met zijn vrouw die werkelijk, zoals zovele vrouwen, een kieken zonder kop was, maar dat is een ander verhaal – ik ontdekte dus, beste lezers waarvan ik merk dat de aandacht scherper en scherper wordt, ik ontdekte een speciale lotion waarbij de bijsluiter vermeldt ‘schudden voor gebruik’, maar ook ‘ontharingsproduct voor luizige pelsen en harige frakken’. Hierop was ik zo goed dit product eerst op mijn eigen weelderige haardos uit te proberen, op het risico om binnen de kortste keren volledig kaal ende haarloos te worden. Vooreerst schudde ik dus zeer heftig de flacon, daarna spoot ik de schuimende inhoud op mijn hersenvolle hoofd – een variant op de vele hersenloze hoofden die er rondlopen – om dan met stromend kalkhoudend water te spoelen en daarna bangelijk af te wachten.

Intussen versta ik hoe het komt dat er nog zoveel luizekoppen en harige wijven rondlopen. Er gebeurde immers niets (zie ook mijn onvolprezen roman ‘plots gebeurde er niets’, 1995, uitgeverij Ooievaar, Reiger of Huismus; spotprijs). Het vreemde is dat deze lotion WEL zijn effect had bij mijn trouwe viervoeter die ik sinds de eerste succesvolle uitzending van BIG BROTHER omgedoopt heb tot SPILLIE, waarna hij veel meer succes bij de teefkens oogstte en hij na zijn schandelijke daad weer eens verricht te hebben, binnenshuis veel rustiger is geworden. Een hond is ook maar een mens, of zoiets. Godfried Bomans schreef dit ooit, meen ik mij te herinneren van mijn tweede jaar middelbaar les Nederlands. Het gekke is dat SPILLIE wel een biezonder fijne neus ontwikkeld heeft voor wijven met haar op hun rug. Elke keer als ik met hem uit wandelen ga, en ik passeer zo een harig wijf, dan heft hij zijn achterpootje op en plast hij tegen het rechter – let wel het RECHTER – been van dergelijk onooglijk vrouwmens. Nu zult ge u afvragen: hoe weet gij nu dat dat wijf haar op haar rug heeft, gij oelewapper ? Awel, dat is heel simpel: de vent waarmee zo een vrouwen op schok zijn, die ziet ge onophoudelijk op hun kop krabben. Ge moet het maar eens uitproberen; ge zult zien: altijd prijs. Zo ziet ge maar: nu weet ge niet enkel hoe het komt dat er mannen zijn met haar op hun wijf, maar ook hoe het komt dat er mannen zijn zonder haar op hun kop. Of hoe het leven toch logisch is eigenlijk.


Met dank aan Herman Brusselmans Junior

This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 14-07-2002 - last updated on 14-07-2002