Trash


Ze was hooguit 14 jaar, geloof ik. In eerste instantie zag ik dat niet. Ik botste schuin tegen haar op in een van de gangpaden bij Albert Heijn. Lang blond haar zwiepte als een gordijn tussen ons in. Sorry, mompelde ik nog maar het secreet zei al niets terug. Klik, klik, klik deden haar pubernaaldhakken. Het was duidelijk dat het haar eerste ronde was op de stiletto’s. Ietwat wankel wiebelde ze de Unox Knaks tegemoet waarna ze vervolgens bij de Lays dusdanig vooroverboog dat de niets verhullende tattoo boven de heupband van haar Diesel(27-32) uit piepte. FTW stond er ook niet met al te kleine letters. Voor de wat doorgewinterde tattoo en piercing leden onder ons is dit overduidelijk een: Fuck the World. Ernaast een of ander treble teken. Ik zuchtte eens diep. Klik, klik, klik daar gingen de puberale benen in een mix van onzekerheid maar toch stoer naar de drankschappen. Een fles Ruby port ging er in het rode mandje. Zie je daar begint het al, dacht ik. Moeder drinkt een fles port per dag: let niet op hoe haar kind er bij loopt en zo heb je weer een ontspoorde puber. Haar blazertje van Vero Modaal gleed even van haar blanke tengere schoudertje en nu las ik haar lijf verder uit: Billy B. Kort maar krachtig ingekerfd. Wie was nu weer Billy B? In deze oersaaie omgeving van melk, appels en vakkenvullers past toch geen Billy B. who ever he may be. En wat moet een Billy B. met een meisje van 14 die net haar naaldhakken aan het inwijden is?
Het zal je kind maar wezen, hoor ik Adele opeens achter me zingen. Misschien gewoon Bil Brakenberg. Krantenbezorger 16 jaar. Brilletje. Saai. Mijn kind zou ik in elk geval accuut de nek opdraaien. Tegen de tijd dat ze 18 is, is deze troela met jongensnamen dicht getatoet. Over de rest maar niet te spreken. Fuck the world en Billy. B. op je lijf, zeg. Rot nou gauw op. Ik keek eens verder. Ze had toch niets in de gaten. Pubers zijn namelijk ook erg met zich zelf bezig. Ze zette nu haar lippen even aan met rood en gebruikte daarbij de weegschaal bij de groenten. Achter haar stond een oma met 2 paprika’s en een pak tenalady te wachten. Die meid wordt een sloerie later dacht ik. Later? Ze is het al! Zou ze al neuken dat wicht? Vast op d'r 8ste al naar Bridget gekeken. Waar is die moeder? Fuck the world! Jezus zeg, en de wereld moet nog beginnen voor die bakvis. Het verschiet mag er wel iets rooskleuriger uitzien, stuk trash!
Ze was klaar met haar lippen en lonkte even naar Abdul de vakkenvuller. En toen ging het bijna mis. Het hoekje naar de kassa. Er was net een een Bertoli olijfolie omgeflikkerd en alhoewel het plekje weer opgepoetst was door Ahmed gleed haar rechterhak even flink uit de puberale pas. Ze wist zich echter vast te grijpen aan de voorbijschuifende voorraad kaar en bleef nog net op haar benen staan. Een blos op het gezicht, onzekerheid in de ogen. Even een meisje van 14. Toen ging het mobieltje. Ringtone van Snoohoop Dog uiteraard.
Bil, lekker dier! schreeuwde ze enthousiast door de Appie Heijn heen en zwiepte haar haar naar achter.
Ik was uit geobserveerd. Dit kwam nooit meer goed. Nu maar even snel boodschappen verzamelen en kijken hoe mijn eigen ‘bill’ er uit zou zien.


Met dank aan Manon Albers.

This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 09-06-2005 - last updated on 09-06-2005

You're visiter number since 09-06-2005