WahWah

wahwah10

Het grootse jubileumnummer WahWah 10


Beste muziekliefhebber,

Het grootse jubileumnummer WAHWAH 10 is zojuist verschenen. Het is het tiende nummer van het enige echte rock-n-rolltijdschrift van Nederland. Tijd voor iets heel bijzonders. In 1978 vroeg Greil Marcus aan een aantal schrijvers over popmuziek, onder wie Lester Bangs en Nick Toshes, wat dat ene, Beslissende Album was dat ze mee zouden nemen naar een onbewoond eiland. Die vraag resulteerde in een boek met twintig bijdragen dat inmiddels een cultstatus geniet: Stranded. Rock and Roll for a Desert Island.

Precies dertig jaar na Stranded brengt WAHWAH het driedubbeldikke themanummer, Groeten van Rottumerplaat. Het beslissende album volgens 100 en enige schrijvers. In maximaal 1000 woorden vertellen dichters, schrijvers, columnisten, muzikanten, filosofen en critici welk album zo belangrijk is in hun leven dat ze er een levenslange verbanning naar een onbewoond eiland mee zouden doorstaan. Het levert ontroerende, grappige, boze, openhartige en weemoedige verhalen op die laten zien dat we veel kunnen missen op zon eiland, behalve muziek.

Het jubileumnummer van het enige echte rock-'n-rolltijdschrift van Nederland, WAHWAH, is verschenen. Tijdens een sfeervolle en muzikale avond werd de tiende uitgave gepresenteerd. Gast-hoofdredacteur Joost Zwagerman vraagt in dit nummer aan schrijvers en muzikanten welk album zij naar een onbewoond eiland zouden meenemen en natuurlijk waarom.

In dit nummer beschrijft onze Vlaamse virtuoos Herman Brusselmans hoe bij de Zwitserse band The Pissers zijn fascinatie voor hardrock ontstond.


Naam: WahWah
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Verschenen: 18 mei 2008
Uitvoering: paperback
Formaat: 16 x 23,5 cm.
Omvang: 112 blz.
Adviesprijs: 16.95
EAN: 9789046804360

Bestel dit magazine nu voor 14.44 bij Azur.


This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 18-06-2008 - last updated on 18-06-2008

You're visiter number since 18-06-2008